Mă voi face pe mine fericită…!

ma voi face pe mine fericita

 

E o promisiune.

E o promisiune pe care mi-am făcut-o acum, la început de 2017!

Aș vrea ca și TU să-ți faci o astfel de promisiune la început de an. Asta dacă nu ai făcut-o încă.

Vreau să știi că valoarea ta și tot ce ai tu mai bun nu depind de omul care stă acum lângă tine. Nu trebuie să-l cunoști pe Făt-Frumos sau pe Ileana Cosânzeana ca să îți dai seama că viața ți-a dăruit tot ce are ea mai bun.

De ce majoritatea fetelor sau/și a băieților tind să creadă că dacă vor întâlni pe cineva care să-i aprecieze suficient de mult, viața li se va îmbunătăți considerabil?

De ce trăim în iluzia că dacă vine soțul sau soția visată, toată durerea, suferința, golul pe care îl simțim în stomac vor dispărea, ca și cum nu ar fi existat vreodată?

De ce trebuie să așteptăm un Salvator să ne ridice din “mocirla” în care am căzut?

De ce fericirea noastră depinde de un El sau o Ea?

De ce ne căsătorim de frica de a nu fi singuri?

Acestea sunt întrebări care s-au născut în mintea mea într-o lungă după-amiază de iarnă.

Deși în prezent am lângă mine un bărbat așa cum mi-am dorit să fie, fericirea mea nu depinde de el. Fericirea mea depinde de mine. Dacă eu nu știu să mă fac fericită în fiecare zi, dacă eu nu-mi ofer ceea ce merit, dacă eu nu contribui la o viață mai bună pentru mine, ce pot să-i cer lui?

Cum voi arăta în fața lui? Săracă și murdară. Murdară de mocirla pe care nu vreau să o dau jos cu niciun chip.

Cum mă va îmbrăca el în rochie de mireasă?

Hai să-ți spun o istorioară interesantă! E despre mine. Citește până la capăt! Te va interesa.

Salvatorul și rochia de mireasă

Multă vreme am crezut despre mine că NU MERIT. Nu merit o viață mai bună, nu merit să fiu iubită, nu merit să fiu apreciată, nu merit să trăiesc, nu merit nimic din ceea ce am astăzi.

Mi-amintesc cum îi spuneam iubitului meu de la vremea respectivă:

„- Dar tu nu înțelegi că eu nu merit să fiu iubită? Nu înțelegi că nu merit să fiu iubita ta? Lasă-mă nu mă mai enerva, pleacă din viața mea, nu ai ce găsi aici…decât lacrimi, durere și suferință. Du-te la alta care te poate face fericit.”

Și ghici ce? Partenerul meu de la vremea respectivă, deși îmi spunea că mă iubește, îmi demonstra contrariul.

Îmi spunea că mă iubește, că nu vrea o alta, că mă vrea pe mine… și eu? Eu credeam că e Salvatorul. Că el mă poate salva din situația jalnică în care mă aflam.

Gândeam: „Dar uite că mă iubește, el e singurul care mă iubește, când eu nu mă iubesc există o ființă care a venit în viața mea, mi-a trimis-o Dumnezeu, nu știu, dar sunt sigură că e îngerul trimis de El pe pământ pentru mine. Ce spune Pera Novacovici sau Andreea Papp că trebuie să-ți dăruiești ție mai întâi iubire și acceptare ca să te poată iubi și partenerul tău… La mine se întâmplă invers: cu cât mă disprețuiesc mai tare cu atât el mă iubește mai mult. Hai să mă disprețuiesc, că uite, îi câștig atenția și iubirea.”

Săraca de mine… Când privesc în urmă, mă văd cât de săracă eram.

Deși acesta îmi spunea că mă iubește, nu m-ar fi îmbrăcat în veci într-o rochie de mireasă pe motiv că urăște căsătoria și noțiunea de familie.

Vezi? Ce aveam lângă mine? Un partener care îmi demonstra cât de puțin însemn… însemn pentru el, însemn pentru mine.

Ca orice fată, visam să fiu îmbrăcată în acea rochie de mireasă dar cuvintele și dorințele mele se opreau în gât înainte de a fi scoase pe gură, pentru că știam că partenerul meu de atunci nu-și dorea sub nici o formă acest lucru.

Îmi doream copii… când îi vedeam, inima mea sălta de bucurie și visam la ziua în care o să fiu și eu mamă și o să am grijă de copilul meu.

Puteam să-mi pun pofta în cui în privința aceasta, pentru că el, el… el ura copiii.

„- Copii noi? Nu e momentul draga mea, dar în viitor nu știu, poate o să-mi doresc.”

Off Doamne… cât eram de manipulată.

Am ales să ies dintr-o relație toxică

Dar am ales să ies… am ales să ies dintr-o relație care, clar, nu era pentru mine! Am avut curajul să spun STOP. După 2 ani și jumătate de relație am decis să rup firul…

N-am lăsat timpul investit în relație să mă oprească să pun capăt. Am continuat știind că urmează ceva mai bun pentru mine.

Acum, când ma uit în urmă îi multumesc fostului iubit că mi-a predat o lecție importantă: o lecție despre “așa nu”.

De aici încolo îmi doresc o viață mai bună pentru mine. Îmi doresc un bărbat care să vibreze odată cu mine, să fim pe aceeași frecvență, care să mă pună pe primul loc în viața lui, care să-și dorească să fie o viață întreagă alături de mine.

Și am ajuns la concluzia că dacă eu trăiesc în durere, în suferință, dacă prefer să mă întorc în trecut, ce voi avea în relația mea? Mizerie și lacrimi.

Și tu poți avea mizerie și lacrimi dacă asta știi să-ți dăruiești zi de zi. Ai grijă la cum te comporți cu tine pentru că așa se vor comporta și ceilalți cu tine. Într-un stil pervers, dacă e să spun așa. Într-un stil manipulator.

Îți vor spune că te iubesc dar îți vor demonstra contrariul. Așa cum mi s-a întâmplat mie.

Îți vor spune că doar tu contezi pentru ei, iar prin spate îți vor găsi înlocuitor. Realitatea exterioară înfățișează realitatea interioară.

Spre final, am câteva întrebări pentru tine: cum stau lucrurile în “beciul” minții tale? În adâncul subconștientului tău? Crezi că te iubești suficient de mult? Ai reușit să pătrunzi până acolo?

Așadar, ca să concluzionez, mi-am făcut o promisiune pentru 2017: pentru mine, pentru tine, pentru familia ce o am lângă mine și pentru bărbatul care se află în viața mea acum: mă voi face FERICITĂ!

Voi învăța să fiu o femeie independentă, puternică, capabilă, mult mai capabilă decât am fost înainte. Voi fi OK. Voi continua să-mi trăiesc viața chiar și în momentele în care simt că nu mai vreau să continui. Voi petrece mai mult timp alături de prietenii mei, voi face sport, voi citi cărți, voi merge la petreceri, voi escalada munți, voi călători. Aceasta este harta drumului meu către vindecare!

Harta ta care este? Ce vei face în noul an? Ce promisiune îți faci pentru 2017?

Comments

comments